Więcej najemców wśród sieci gastronomicznych w CH

PROPERTY
Firma JLL zaobserwowała wzrost powierzchni zajmowanej przez sieci gastronomiczne w centrach handlowych. Ta tendencja ma się utrzymywać w ciągu najbliższej dekady.

Według badań przeprowadzonych przez firmę JLL, w ciągu ostatnich 10 lat operatorzy z sektora gastronomii (ang.: food & beverage, F&B) podwoili wolumen powierzchni zajmowanej w centrach handlowych z 7% do 15%.

  • W ciągu następnych 10 lat centra handlowe wynajmą 20% powierzchni sieciom gastronomicznym.
  • Kupujący, którzy podczas wizyty w centrum handlowym korzystają z oferty gastronomicznej, wydają o 18% więcej na zakupy.
  • Coraz więcej operatorów z Azji zamier...

Czasopismo jest dostępne dla zalogowanych użytkowników.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Dostęp do portalu
  • 6 numerów czasopisma w wersji papierowej
  • Dostęp do wszystkich archiwalnych numerów
  • ... i wiele więcej!

Przypisy